Mayors Adapt tukee kuntia ilmastonmuutokseen sopeutumisessa

Mayors Adapt on Euroopan komission luoman Kaupunginjohtajien yleiskokouksen (Covenant of Mayors) aloite, jonka tavoitteena on inspiroida ja tukea paikallisviranomaisia osallistumaan ilmastonmuutoksen sopeutumiseen. Paikkakunnan koolla ei ole väliä – hankkeeseen voi osallistua, kunhan sille on paikkakunnan kaupunginvaltuuston tai vastaavan toimielimen virallinen hyväksyntä.

Tukena ilmastonmuutoksen tietoisuuden kasvattamisessa

Mayors Adaptin tarkoituksena on muun muassa tarjota osallistuville paikkakunnille mahdollisuus esittää ympäristöystävällisiä toimenpiteitä ja saavutuksia euroopanlaajuisesti, jotta tietoisuus ilmastonmuutoksesta kasvaisi laajemman yleisön joukossa sekä tukea paikkakuntia paikallisten sopeutussuunnitelmien tekemisessä ja käyttöönotossa tarjoamalla ensiluokkaista tukea Helpdesk-palvelun avulla.

Tämän lisäksi paikkakunnille tarjotaan pääsy olemassaolevan asiantuntijatiedon äärelle (Meta-Guidance Platform). Paikkakuntien välistä verkostointia ja oppimista helpotetaan kattavien osaamisprofiilien kautta, jotta yksilöllisistä oppimiskokemuksista hyötyisivät kaikki osallistujat.

Miten osallistua?

  • Osallistuakseen Mayors Adapt –hankkeeseen kunkin paikkakunnan on saatava virallinen hyväksyntä kaupunginvaltuustolta tai vastaavalta toimielimeltä täyttämällä Political Commitment –lomake: https://mayors-adapt.eu/materials/
  • Allekirjoitettu lomake lähetetään Mayors Adapt –organisaatiolle sähköisesti
  • Lomakkeen hyväksymisen jälkeen paikkakunta voi rekisteröityä, raportoida kehityksestään ja jakaa tietoa muille osallistujille.

 

LÄHTEET
Mayors Adapt https://mayors-adapt.eu/

15.10.2014

Print Friendly, PDF & Email